Skakalni podmladek obeta veliko

Za bodočnost smučarskih skokov se ni za bati, kar so dokazali skakalci in skakalke na mladinskem svetovnem prvenstvu v češkem Liberecu. Jaka Hvala je postal mladinski svetovni prvak, poleg tega pa je slavil še na ekipni tekmi skupaj s Cenetom Prevcem, Anžetom Semeničem in Ernestom Prisličem.

Zahvalil bi se svoji ekipi za vse lepe trenutke, ki so mi jih podarili z uspehi, prav tako pomočnikom in zunanjim strokovnim delavcem ter seveda Smučarski zvezi Slovenije. Uspehi so plot dvoletnega dela,” je pred zbrano sedmo silo v prostorih enega izmed sponzorjev dejal glavni trener moške mladinske reprezentance Gorazd Bertoncelj.


Anže Semenič, Cene Prevc, Jaka Hvala, Ernest Prislič in trener Gorazd Bertoncelj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Hvala nastopil pod pritiskom

Največji zveznik prvenstva je bil vsekakor Jaka Hvala, ki uspešno nastopa na tekmah svetovnega pokala. “Na posamični tekmi sem imel motiv zmagi, bil mi je dodaten izziv. Že lani sem iz turškega Erzuruma odnesel srebrno medaljo in sem želel sam sebe preizkusiti pod nekoliko večjim pritiskom. Vesel sem, da sem zdržal. Na ekipni tekmi pa smo vsi fantje naredili tisto, kar se je od nas pričakovalo. Že pred tekmo smo bili zelo dobro razpoloženi,” je dejal Hvala, ki je zaradi nastopa na Češkem izpustil tekme v Sapporu in Vikersundu. Kot je dejal, se sedaj znova vrača med skakalno elito. Ta konec tedna bo v ekipi na letalnici v Harrachovu.

Z največjimi tekmovanji se je prvič srečal Cene Prevc. Mlajši brat Petra Prevca, ki bo marca dopolnil 17 let, je nekaj besed namenil temu, kdaj bi nemara lahko brata skupaj nastopila na ekipni tekmi na najvišjem rangu tekmovanj, na svetovnem prvenstvu: “To pa je največ odvisno od mene. Narediti bom moral še nekoliko boljše skoke, da bom konkurenčen z ostalimi, potem pa se to lahko zgodi.


Cene Prevc stopa po stopinjah brata Petra [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Za vedno v spominu

Ta konec tedna je bil zame eden najlepših. Na žalost se mi ni uspelo uvrstiti na posamično tekmo, a sem zato boljše skoke pokazal na ekipni tekmi,” je razmišljal Ernest Prislič, podobnega mnenja pa je bil tudi Anže Semenič: “Občutki po mladinskem svetovnem prvenstvu so res super. Na posamični tekmi nisem prikazal svojih najboljših skokov, sem jih privarčeval za ekipno tekmo.


Fotogalerija: 29.01.2013, novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment