Pokljuka pripravljena 95 odstotno

Biatlonska karavana je s štafetnima preizkušnjama zaključila konec tedna v Hochfilznu in se seli na Pokljuko, kjer bo prva tekma – moški sprint – na sporedu v četrtek. Lepo, sončno nedeljo so organizatorji tekem na Rudnem polju izkoristili za priprave tekmovališča. Kot pravi podpredsednik organizacijskega odbora Peter Zupan, je Pokljuka pripravljena.


Pokljuka kaže vse bolj zimsko podobo [foto: Tomaž Šušteršič]

95 odstotkov del na tekmovališču in okolici je narejenih, čaka nas še nekaj lepotnih popravkov, proge so pripravljene. V zadnjih dneh je zapadlo približno 20 centimetrov snega in pripravilo lepo kuliso za tekme na tretji postaji svetovnega pokala,” je po prihodu s stadiona povedal podpredsednik organizacijskega odbora, ki je zadovoljen tako s pripravami kot tudi rezultati slovenskih biatloncev v Hochfilznu: “Za našimi tekmovalci je odličen konec tedna in lahko povem, da so rezultati povečali zanimanje za domače tekme. Dosežki Jakova Faka, Teje Gregorin pa tudi ostalih so več kot lepo vabilo za preizkušnje na Rudnem polju.

Prvi biatlonci vsak čas na Pokljuki

Prvi biatlonci bodo na sončno stran Alp pripotovali že danes zvečer, ostali se jim bodo pridružili jutri. Jutri bomo tekmovalcem in tekmovalkam omogočili trening na progah, strelišče pa bo zaprto, v torek bo neuradni trening, v sredo pa še uradni. Vsi že nestrpno pričakujemo, da se tekme začnejo,” je še dodal Peter Zupan.


Peter Zupan [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Štiri dni pred začetkom biatlonskih preizkušenj na Pokljuki so organizatorji pripravljeni, poskrbeli so za nemoteno izvedbo tekmovanj, želijo pa si čim večje število gledalcev, ki bodo poskrbeli za dobro vzdušje na stadionu pa tudi od progah. Vabljeni na Pokljuko!

Leave a Comment