Tekači opravili z državnim prvenstvom

Boštjan Klavžar (TSK Logatec), Miha Ličef (ŠD Gorje) in Alenka Čebašek (TSK OGP GRAD Bled) so absolutni zmagovalci prvega dne državnega prvenstva v Planici. Moški so se pomerili na 10 km ter 7,5 km (mlajši mladinci), ženske pa na 5 km v drsalni tehniki.

Drugo mesto v moški kategoriji je osvojil Rok Tršan (TSK Logatec) (+5,32), tretji je bil Domen Potočnik (TSK OGP GRAD Bled) (+33,91). Drugi mlajši mladinec Luka Plahuta (SD Bohinj) je za 21,4 sekunde zaostal za zmagovalcem, tretji je bil član ŠD Gorje Valter Hudovernik (+1:09,91). Čebaškova je bila za slabe pol minute boljša od konkurent. Najbližje ji je bila klubska kolegica Nika Razinger (+24,34) na drugem mestu, tretja je mladinka Lea Einfalt (TSK Triglav) (+51,15).


Boštjan Klavžar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V soboto tekmovali tudi za pokalne točke

Mlajše kategorije so tekmovale za Zimski pokal Geoplin. Pri mlajših deklicah je bila najhitrejša Ajda Arh (SD Bohinj), pred Saro Zidar (TSD NOVOLIT Olimpija), Živo Klemenčič (TSK Triglav). Pri mlajših dečkih je bil najhitrejši Nejc Šraj (TSD NOVOLIT Olimpija), pred Anžetom Bogatajem (SK Črna) in Merisom Duličem (TSD NOVOLIT Olimpija). Najhitrejša starejša deklica je bila Ana Mandeljc (ŠD Gorje) pred Tais Vozelj (TSK Triglav) in Zalo Legat (TSK OGP GRAD Bled). Najhitrejši starejši deček je bil Žiga Igličar (TSK Logatec) pred Vilijem Šrvom (ND Rateče Planica) in Blaž Perša (TSK JUB Dol).

Najhitrejša cicibanka je bila Jana Beguš (TSK Logatec), najhitrejši ciciban pa Nejc Štern (SK Črna).


Nika Razinger [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Nedeljski zasledovalni preizkušnji Tršanu in Razingerjevi

88 tekmovalcev v odrasli kategoriji se je danes pomerilo na državnem prvenstvu v zasledovalni preizkušnji v klasični tehniki. Drugi dan državnega prvenstva je v sončni in hladni Planici najbolje uspel Roku Tršanu in Niki Razinger v člansko junijorski kategoriji. “Včeraj mi tekma ni najbolje uspela, tako da danes nisem pričakoval ničesar, vendar sem po treh krogih videl, da lahko zmagam in tako nadaljeval s tekom na zmago,” je komentiral svoj nastop Tršan. Oba sta napadala iz drugega mesta, težje delo je imela Razingerjeva, saj je imela po včerajšnji tekmi skoraj pol minute zaostanka za danes drugo uvrščeno klubsko kolegico Alenko Čebašek (+49,51). Tretja zasledovalka je bila Lea Einfalt (TSK Triglav) (+1:33,98). Včerajšnji zmagovalec Boštjan Klavžar je bil drugi, 45,72 sekunde za Tršanom, tretji je bil Luka Prosen (TSK OGP GRAD Bled) (+1:27,92). “Zmage nisem pričakovala, kaže, da sem kar v dobri formi in mi gre iz tekme v tekmo bolje. Danes je bila proga kar težka, kar mi je všeč. Začela sem bolj počasi in nato stopnjevala do cilja. Sem pa zelo zadovoljna s tekmo,” je ob prihodu v cilj svoj nastop ocenila Razingerjeva.

Pri starejših mladincih je naslov državnega prvaka osvojil Miha Šimenc (TSK Logatec), ki je na 10 km preizkušnji za kar 3:38,45 prehitel drugo uvrščenega Miha Dolarja (TSK OGP GRAD Bled), tretji je bil Benjamin Črv (ND Rateče Planica) (+3:51,62). Državna prvakinja v kategoriji starejših mladink je postala Anamarija Lampič (TSK Triglav), pred klubsko kolegico Anito Klemenčič (+1:51,28) in Anjo Žavbi Kunaver (NŠD Medvode) (+3:06,55). Zmagovalec pri mlajših mladincih je postal že včeraj najboljši Miha Ličef (ŠD Gorje), pred Luko Plahuto (SD Bohinj) (+39,40) in Valterjem Hudovernikom (ŠD Gorje) (+1:57,24). Zmagovalka pri mlajših mladinkah in s tem državna prvakinja pa je postala Tjaša Trampuš (TSK Triglav), pred klubsko kolegico Nino Klemenčič (+12,53) in Lizo Praznik (TSK JUB Dol) (+34,66).


Rezultati: Državno prvenstvo :. Razdalja
Rezultati: Državno prvenstvo :. Zasledovalno


Leave a Comment