V odsotnosti Faka do naslova Bauer


Peter Dokl, Kleman Bauer in Simon Kočevar [foto: Tomaž Šušteršič]

Z zasledovalno tekmo državnega prvenstva se na Pokljuki od leta 2012 poslavljajo tudi biatlonci. 12,5-kilometrska preizkušnja je tokrat v odsotnosti najboljšega s šprinta Jakova Faka, pripadla Klemnu Bauerju (SK Ihan). Pri članicah je bila konkurenca še bolj okrnjena, zato se je na 10-kilometrski progi z naslovom okitila članica B ekipe Lili Drčar (SK Ihan).


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

V konkurenci slednjih sta manjkali tako Teja Gregorin, ki se v Nemčiji skupaj z Jakovim Fakom udeležuje ekshibicijske tekme mešanih dvojic, kot tudi Andreja Mali, ki je zbolela. Pri članih je drugo mesto osvojil Peter Dokl (SK Ihan), tretji pa je bil Simon Kočevar (SK Kovinoplastika Lož). V moški del ekipe se je vrnil tudi Janez Marič (TSK OGP Grad Bled), ki je prebolel pljučnico in je danes tekmoval izven konkurence.


Lili Drčar [foto: Tomaž Šušteršič]

Škoda, da konkurenca ni bila popolna, vendar sta Jakov in Teja v Nemčiji, kjer ju popoldan čaka pomemben nastop. Moja današnja tekma je bila že blizu tistega, kar si želim realizirati tudi na svetovnem pokalu. Kljub temu, da na strelišču ni bilo vse stoodstotno, bi takšen izkupiček zadoščal tudi za zelo dobro uvrstitev v svetovni konkurenci. S takim nastopom moram biti zadovoljen. Zadnje tri dneve sva s Petrom Doklom preživela na treningih v avstrijskem Obertilliachu, kjer so pogoji prav tako zelo dobri, poleg tega pa sem se tudi nekoliko razbremenil vsakodnevne rutine. Vsekakor želim to raven pripravljenosti ohraniti tudi za tekme svetovnega pokala, ki bodo sledile takoj po novem letu v Oberhofu. Jasno je, da s prvo tretjino sezone ne morem biti zadovoljen, zato bo potrebno izboljšati predvsem strelsko statistiko. K odpravi težav smo pristopili sistematično, zato rezultati morda še ne bodo takoj vidni, do svetovnega prvenstva pa se bo že moral poznati strelski napredek. Če bo že vmes kakšna uspešna tekma, pa bosta samozavest in občutek le še zrasla,” sta bila komentar in napoved Klemna Bauerja.

Pri mladincih je zmagal Jure Ožbolt (SK Kovinoplastika Lož), pri mladinkah pa je bila najuspešnejša Urška Poje (SK Kovinoplastika Lož).


Rezultati: Državno prvenstvo .: Pokljuka :. ZasledovanjeSimon Kočevar [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment