Žan Košir: “Recept za uspeh: ‘Popoln napad in nekaj sreče …’ “

V soboto se bodo alpski deskarji v italijanskem Valmalencu na finalni tekmi svetovnega pokala pomerili v paralelnem veleslalomu. Tržičan Žan Košir, ki je preteklo soboto v La Molini prvič v koledarskem letu ostal brez finalnih dvobojev obljublja popoln napad in boj za najvišja mesta.


Žan Košir v La Molini [foto: Oliver Kraus/FIS]

Seveda s tridesetim mestom pretekli vikend ne morem biti zadovoljen. Na trdi in poledeneli progi v katalonskem zimskošportnem središču sem v drugi kvalifikacijski vožnji naredil napako in zgrešil vrata. Finalni dvoboji na sicer zelo dobro organizirani tekmi so tako splavali po vodi. V meni se je nabralo kar nekaj jeze, ki pa jo bom sprostil v Valmalencu. Popoln napad in kanček sreče, to bil lahko bil recept za uspeh na zaključni tekmi,” je odločen Košir, ki je z La Moline po krajšem postanku v Barceloni in na Azurni obali prek Genoe že pripotoval v pomladni Valmalenco. “Čaka nas spomladanska tekma. Proga bo mehka in zato bo še posebej pomembna prva kvalifikacijska vožnja. V drugi vožnji možnosti za popravni izpit ne bo,˝ ocenjuje Tržičan.

Za državne naslove na Rogli

Po finalu svetovnega pokala Koširja že v ponedeljek in torek čaka finale evropskega pokala na domači Rogli, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo. Na prizorišču, ki bo v naslednji sezoni kot kaže gostilo tekmo svetovnega pokala, gorenjski deskar tako v slalomu kot veleslalomu cilja povsem na vrh. “Ne bo preprosto, dirki na domačih tleh bosta pravi izziv za konec sezone.

Leave a Comment