Biatlonke brez točk na zasledovanju

Ženska zasledovalna tekma, ki je v Oberhofu potekala v večernih urah pod žarometi, ni postregla s posebej presenetljivim razpletom. Na vrhu sta se obdržali obe prvouvrščeni s šprinta, Belorusinja Darja Domračeva (0,2,1,0) in Finka Kaisa Makarainen (1,0,2,0). Edina slovenska zastopnica Anja Eržen je zasedla 56. mesto.

Tokrat se je mladi Erženovi zataknilo že na prvem strelskem postanku leže, kot pred tem na moški tekmi njenemu stricu Janezu Mariču. Zaradi sunkovitega vetra je zgrešila najprej trikrat, z le eno nepokrito tarčo popravila vtis na drugem postanku, nato pa je bila stoje žal neuspešna sedemkrat (3,1,4,3). “Že zaradi zasledovalne tekme, kjer se tekmovalke neposredno pomerimo v smučini, sem bila ves dan precej nervozna. Potem pa še zelo pozen štart tekme, ki mi ne ustreza najbolj, so prav gotovo doprinesli, da sem začela slabše od pričakovanj. S streljanjem stoje pa je šlo le še navzdol, čeprav se mi je zdelo, da bi morala podreti vsaj kakšno tarčo več. Kot me je kasneje potolažil strelski trener Kos, je bila večina zgrešenih povsem na rob, vendar kaj, ko niso hotele pasti. Še ena ne preveč dobra izkušnja, ki pa jo bom morala slej kot prej unovčiti sebi v prid,” je v cilju iskala svetlo točko svojega nastopa Anja Eržen.


Anja Eržen [foto: SZS]

Vse do tretjega streljanja sta se v vodstvu izmenjavali finska in beloruska biatlonka, vendar je bila slednja bolj natančna na tretjem postanku, kjer si je z eno zadeto tarčo več tudi zagotovila potrebno polminutno prednost, ki jo je obdržala vse do cilja. Na tretjem mestu je ciljno črto prečkala Norvežanka Synnoeve Solemdal, ki se je z 21. mesta po šprintu prebila do odra za zmagovalke (0,1,1,0).

Biatlonke in biatlonci se bodo jutri poslovili od Oberhofa s tekmama s skupinskim štartom. Klemen Bauer je zaenkrat prva rezerva za nastop najboljše trideseterice pri moških, Teja Gregorin pa je druga na čakalni listi pri ženskah. Glavni trener Uroš Velepec se je kljub temu odločil, da danes ne bo tvegal z odhodom najboljše slovenske biatlonke v Oberhof, temveč bo dodatna dva dneva raje izkoristila za trening na Pokljuki, kjer že ves teden vadi skupaj z Jakovom Fakom in Petrom Doklom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof :. Zasledovanje (ž)


Leave a Comment