Na državnem prvenstvu Hvala pred Prevcem

V Kranju je v organizaciji NSK Tržič – Trifix potekalo zaostalo državno prvenstvo za preteklo sezono v smučarskih skokih za mladince do 16 in 20 let. V starejši kategoriji je slavil Jaka Hvala, ki je v prvi seriji pristal pri daljavi dneva (106,0 m). Drugo mesto je pripadlo Petru Prevcu, ki je za reprezentančnim kolegom zaostal za 11,1 točke. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Nejc Dežman.


Jaka Hvala je novi državni prvak v kategoriji mladincev do 20 let [foto: GEPA]

V štiri leta mlajši kategoriji je suvereno slavil Cene Prevc, ki je v obeh nastopih kot edini v tej kategorij preskočil stometrsko oznako (107,5; 103,0). Tako je njegova prednost pred prvim zasledovalcem Anžetom Laniškom znašala kar 26,7 točke. Tretji je bil Nejc Seretinek.

Na ekipni tekmi mladincev do 20 let je sodelovalo pet ekip. Najboljše nastope so prikazali člani SK Triglav (Luka Romšak, Nejc Dežman, Aljaž Vodan, Peter Prevc), druga je bila ekipa NSK Tržič – Trifix (Aljaž Žepič. Urban Sušnik, Žiga Tomazin, Anže Semenič), tretje mesto pa je pripadlo članom SSK Alpina (Luka Oblak, Gašper Martinčič, Florjan Jelovčan, Matic Benedik).


Rezultati: Mladinci do 20 let
Rezultati: Mladinci do 20 let – ekipno
Rezultati: Mladinci do 16 let


Leave a Comment