Peter Prevc in Katja Požun državna prvaka

V Kranju je na Prešernov dan potekalo državno prvenstvu v smučarskih skokih. V prvi seriji smo videli sila povprečne daljave, stotico je namreč zmogel le Dejan Judež, ki je tudi vodil po polovici tekmovanja. Drugo mesto je zasedal Peter Prevc, tretji pa je bil Nejc Dežman. Najboljši slovenski orel v svetovnem pokalu Robert Kranjec je po “prvem polčasu” zasedel osmo mesto, njegov reprezentančni kolega Jernej Damjan pa je bil mesto boljši.


Najboljša šesterica skakalcev na državnem prvenstvu [foto: Klemen Zibelnik]

V finalni seriji je žirija tekmovanja dvignila nalet, zaradi česar so gledalci videli daljše skoke. Vrstni red se drastični ni spremenil, so se pa pomešala imena med najboljšimi tremi. Tako je prvič v karieri državni prvak postal Peter Prevc. “Današnje tekmovanje sem videl kot dober trening. Videli smo, kdo je bil danes najbolje pripravljen. V mojih skokih so še rezerve. Veselim se že naslednjih tekem,” je po koncu zadovoljen dejal Prevc, kateremu sta čestitala tudi drugouvrščeni, za nekatere tudi največje presenečenje prvenstva, Nejc Dežman in tretji Dejan Judež, ki je branil naslov. Tik pod stopničkami je pristal Jure Šinkovec, peti je bil Robet Kranjec in šesti Jernej Damjan. Omeniti velja tudi sedmo mesto mladinskega olimpijskega prvaka Anžeta Laniška.


Maja Vtič, Katja Požun in Urša Bogataj [foto: Klemen Zibelnik]

Požunova ni dovolila presenečanja

Med dekleti je po pričakovanjih slavila Katja Požun, ki je vodila že po prvi seriji. V konkurenci osmih deklet je srebro osvojila Maja Vtič, bronasta pa je bila Urša Bogataj. Številni so veliko pričakovali tudi od Eme Klinec, a mlada obetavna skakalka SSK Alpina tokrat ni uspela ugnati izkušenejših starejših skakalk. Peta je bila Špela Rogelj, šesta Anja Tepeš, sedma Manja Pograjc in osma Agata Stare. “Potrdila sam dobro formo. Prvi skok je bil kar vredu, drugi pa je bil že boljši,” je menila nova državna prvakinja. Branilke naslova Eve Logar zaradi poškodbe ni bilo na štartu.

Na programu je bila tudi ekipna moška preizkušnja in prvič mešana ekipna tekma, vendar sta obe preizkušnji odpadli, saj so se tekmovalci že odpravili na tekme celinskega pokala onstran Atlantika. Brez šestih skakalcev, ki so v svojih klubih najboljši člani, se je žirija tekmovanja odločila, da se tekmovanje prestavi na 29. februar.


Rezultati: Članice absolutno
Rezultati: Člani


Fotogalerija: 08.02.2012, Kranj :. Državno prvenstvo


Leave a Comment