Peter Prevc obranil naslov državnega prvaka

V Kranju je potekalo državno prvenstvu v smučarskih skokih. V prvi seriji smo videli povprečne daljave, stotico je namreč zmoglo le osem skakalcev. Najdaljši je bil Peter Prevc, ki je s skokom 107,5 m tudi vodil po polovici tekmovanja. Drugo mesto je zasedal Jaka Hvala, tretji pa je bil Anže Semenič.


Peter Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V finalni seriji razmere niso bile ugodne za dolge skoke. Vrstni red se drastično ni spremenil, so se pa pomešala imena med najboljšimi tremi. Tako je drugič v karieri državni prvak postal Peter Prevc, čeprav je v drugo pristal pri 99,5 m. Prevc je tako obranil lanskoletni naslov. Drugo mesto je obdržal Hvala, na tretjo pozicijo pa se je povzpel Matjaž Pungertar. Tik pod stopničkami je pristal Matic Benedik, peti je bil Andraž Pograjc, šesti Matic Kramaršič, sedmi Semenič in osmi najboljši slovenski orel v svetovnem pokalu Robert Kranjec.

Tekmovanje sta izmed boljših skakalcev izpustila le Jurij Tepeš in Jernej Damjan.

Ekipna tekma Triglavanom

Na ekipni tekmi je po pričakovanjih slavila ekipa SK Triglav (Cene Prevc, Nejc Dežman, Rok Urbanc, Peter Prevc), druga je bila ekipa SSK Alpina (Tomaž Naglič, Florjan Jelovčan, Gašper Martinčič, Matic Benedik), tretja pa ekipa SSK Costella Ilirija (Rožle Žagar, Žiga Mandl, Andraž Pograjc, Matic Kramaršič).


Rezultati: Člani
Rezultati: Člani – ekipno


Leave a Comment