Tudi na skupinskem štartu slavila Gregorinova in Fak


Andreja Mali, Teja Gregorin in Anja Eržen so bile najboljše na skupinskem štartu[foto: Tomaž Šušteršič]

Najboljša s sobotne šprinterske preizkušnje državnega prvenstva sta vnovič slavila tudi v nedeljo. Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) in Jakov Fak (ŠD Pokljuka) sta se najbolje znašla v konkurenci večinoma reprezentančnih sotekmovalk in sotekmovalcev in si prislužila še svoja druga naslova letošnjih državnih prvakov v poletnem biatlonu.


Simon Kočevar, Jakov Fak in Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Na oder za zmagovalce so se uvrstili še Simon Kočevar (SK Loška dolina) in Klemen Bauer (SK Ihan) na drugo in tretje mesto pri članih ter Andreja Mali (ŠD Malisvet) in Anja Eržen (TSK OGP Grad Bled), ki sta zasedli drugo in tretje mesto pri članicah. Vid Zabret (SK Ihan), Miha Dovžan (ŠD Gorje) in Primož Pančur (SK Ihan) so bili najboljši v kategoriji mlajšh članov. Med mladinkami so se na prvih treh mestih zvrstile Urška Poje (SK Loška dolina), Polona Klemenčič (TSK Triglav Kranj) in Tina Mlakar (SK Loška dolina), med mladinci pa Žan Petrinčič (SK Loška dolina), Jure Ožbolt (SK Loška dolina) in Mitja Drinovec (TSK Triglav Kranj). Najboljši slovenski mlajši mladinci na tekmi s skupinskim štartom so postali Luka Plahuta (SD Bohinj), Nace Žnidaršič (SK Loška dolina) in Luka Naglič (SK Ihan).


Na strelišču [foto: Tomaž Šušteršič]

Članska reprezentanca je imela po razglasitvi rezultatov še novinarsko konferenco, kjer so tekmovalke, tekmovalci in vodstvo reprezentance predstavili svoje delo preko poletnih mesecev, komentirali uvrstitve na državnem prvenstvu in predstavili načrte, ki jih želijo še izpolniti pred začetkom zimske sezone. Pridružila sta se jim tudi dr. Jurij Žurej, novi direktor Smučarske zveze Slovenije in Peter Zupan, predsednik Zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije, ki sta jim podelila kolajne in jim čestitala za tekmovalne dosežke.


Rezultati: Državno prvenstvo .: Pokljuka :. Skupinski startUvodni metri skupinskega štarta [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment