Vikend državnih prvenstev

Kranj je preko vikenda gostil državno prvenstvo v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za mladince do 16 in 18 let. V soboto so se med seboj pomerili mladinci do 16 let, tekmovanje pa je organiziral domači SK Triglav. Med skakalci se je najbolj izkazal Urban Rogelj (108,5 m; 104,5 m), ki je vodil že po prvi seriji. Do srebrne medalje je s skokoma 105,0 m in 101,5 m prišel Domen Prevc, tretji pa je bil Kristjan Lesnik (110,0; 98,0).

Na ekipni tekmi so slavili Ilirjani (Jaka Bradeško, Tine Bogataj, Jan Kus, Urban Rogelj) pred Triglavani (Kristjan Lesnik, Jošt Sušnik, Domen Prevc, Nejc Toporiš) in Velenjčani (Ožbej Jelen, Aljaž Osterc, Patrik Vitez, Vid Vrhovnik).


Cene Prevc je bil nepremagljiv med mladinci do 18 let [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Med mladinci do 18 let Prevc in Ilirjani

V nedeljo so organizacijo državnega prvenstva mladincev do 18 let prevzeli člani SSK Costella Ilirija. Na najvišji stopnički zmagovalnega odra se je tokrat znašel Cene Prevc (104,5; 103,0) pred Anžetom Laniškom (105,5; 99,0) in Kristjanom Ravnikom (103,0; 98,0).

Triglavani (Kristjan Ravnik, Kristjan Lesnik, Domen Prevc, Cene Prevc) so na ekipni tekmi slavili pred prvo ekipo Ilirije (Urban Rogelj, Martin Capuder, Rok Setnikar, Matic Rogelj), tretja pa je bila druga ekipa Ilirije (Urban Šeme, Nejc Seretinek, Ožbej Ferkov, Jan Kus).


Nordijski kombinatorci so tekaški del izvedli na Pokljuki [foto: SZS]

Vid Vrhovnik najboljši v obeh kategorijah

Vid Vrhovnik je slavil zmago in s tem naslov državnega prvaka v obeh starostnih kategorijah nordijskih kombinatorcev. Kristjan Lesnik je bil drugi med mladinci do 16 let, tretji pa Domen Prevc. Slednji je bil enako uvrščen tudi med mladinci do 18 let, kjer je drugo mesto pripadlo Leonu Šarcu.


Rezultati: Mladinci do 16 let
Rezultati: Mladinci do 16 let – ekipno
Rezultati: Mladinci do 18 let
Rezultati: Mladinci do 18 let – ekipno


Rezultati: NK :. Mladinci do 16 let
Rezultati: NK :. Mladinci do 18 let


Leave a Comment