Petra Majdič znova druga


Petra Majdič [foto: Klemen Zibelnik]

Slovenska kraljica smučarskega teka Petra Majdič je na petkilometrski preizkušnji za točke FIS v finskem Muoniu ponovila včerajšnjo drugo mesto na šprinterski preizkušnji.  Tokrat je bila od nje boljša le Poljakinja Justyna Kowalczyk. Tretje mesto je zasedla Italijanka Marianna Longa. “To je moja najljubša disciplina, sicer nekoliko krajša, le 5 km, a v tej periodi je bila to zadosti dolga tekma. Nastopila je že pričakovana utrujenost od treningov, a tudi tokrat smo bili zelo zadovoljni z doseženim drugim mestom za Justyno Kowalczyk. Sedaj pa so počasi misli že usmerjajo proti Gaellivaru, kjer pa se letošnja sezona svetovnega pokala zares začenja,” je po tekmi dejala Petra.

Po dveh ogrevalnih tekmah pred sezono svetovnega pokala, ki se prihodnji konec tedna začne v Gällivareju na Švedskem, je tako izid med lanskoletno zmagovalko svetovnega pokala, Poljakinjo Justyno Kowalczyk in našo šampionko Petro Majdič izenačen na ena. Poljakinja je danes vseh 117 tekmovalk gladko prehitela, Majdičeva se ji je približala na 19 sekund.

Med fanti je v konkurenci 229 tekačev slavil Kris Freeman iz Amerike, drugi je bil Tobias Angerer iz Nemčije, tretji pa Čeh Martin Jaks.


Rezultati: FIS tekma


Leave a Comment