Slovenke zelo vzpodbudno


Anja Eržen [foto: Klemen Zibelnik]

Prvo tekmo smučarjev tekačev v novi sezoni na snegu v Beitostolnu so zaznamovali Rusi. Na 15 km v prosti tehniki je zmagal Alexander Legkov, med 120 tekači pa sta bila tudi Luka Prosen in Gregor Kralj.

Boljši je bil Prosen, ki je za Legkovim zaostal šest minuti in osvojil 96. mesto, Kralj pa je bil 103. z zaostankom dobrih šestih minut in pol. Pri -0,3 stopinjah v zraku Matija Rimahazi, Rok Tršan in Domen Potočnik niso tekmovali. Jutri se bodo fantje pomerili v sprintu, v nedeljo pa še na 15 km v klasični tehniki. Seveda so vse tekme za točke FIS pokala, svetovni pokal pa se prične prihodnji konec tedna na Švedskem.

Prva tekaška preizkušnja deklet v novi sezoni je pričakovano minila v znamenju Norvežank, ki so na 10 km preizkušnji v prosti tehniki zasedla prva štiri mesta. Na FIS tekmi v Beitostolnu je zmagala Therese Johaug. Od trojice Slovenk je bila s 16. mestom najboljša Mirjam Cossettini.

Poleg 27-letne Mirjam Cossettini, prej Soklič, sta zelo dobro tekli tudi Barbara Jezeršek, ki je končala na 18. mestu in mlada Anja Eržen, ki je osvojila 22. mesto v konkurenci 39 tekmovalk. Nekatere so se odpovedale nastopu, čeprav so bile prijavljene na start. Med drugim tudi Višnarjeva, Čebaškova in Björgnova.

Dekleta se bodo jutri pomerila v sprintu, v nedeljo pa še na 10 km klasični preizkušnji.


Rezultati: FIS tekme (m)

Rezultati: FIS tekme (ž)


Leave a Comment